Ray had er verstand van

11 Ray had er verstand vanBonifacius Stafleu, hij vond het een stomme naam, niemand kom hem goed onthouden of opschrijven. Toen hij twaalf was, wilde hij Ray genoemd worden en hij zou iedereen meppen die nog een keer iets zei wat begon met Boon… Deed hij niet, was hij veel te lief voor.

Maar wel altijd bezig met explosieven. Chemicus, technicus, uitvinder. Maakte zijn eigen vuurwerk. Niet allemaal legaal natuurlijk, maar hier op het strand kun je een beetje vrijbuiteren. Dus naar de Landmacht, de Mijnopruimingsdienst. Vooraan gaan staan toen ze jongens nodig hadden voor Afghanistan. Tegen zijn vriendin heeft hij gezegd: Ze kunnen beter mij sturen, dan een oetlul die er geen verstand van heeft.

Op de eerste rit van zijn kamp naar een opruimingsklus zijn ze op een bermbom gereden. Zijn stoffelijk overschot is nog niet hier, maar zijn vrienden steken vast vuurwerk voor hem af. Zulk goedkoop prutvuurwerk, dat ik er als zus van Ray niks mee te maken wil hebben. Je gaat bij de begrafenis van een hele goeie kok toch ook geen lauwe bitterballen serveren, of ben ik nou gek?

  • Share/Bookmark
Gewinkt op zaterdag, juni 12th, 2010 under Uncategorized.

One comment so far

  1. Dear domain owner,

    I am interested in winkwink.nl but i cant find any contact information. Do you have a email? If not can you write to me on kh@magentoxperten.dk

    Dear regards Kristoffer Hjerrild

hoe vond je deze?