willem wijst de weg

3 willem wijst de weg

PoëzieCafé Achterberg zit stampvol lui van een carnavalsvereniging. Willem vindt zijn gasten dom: ze zuipen terwijl het buiten licht is en ze hossen op hun carnavalshits. De derde keer “De warme balletjes van de koningin” wordt hem te veel.

Twee uitgedoste gasten komen aanfietsen door de regen, ze horen de muziek en kijken zijn kant uit. Een draagt een tas van een snackbar. Willem wijst naar het verderop gelegen etablissement en ze steken hun hand op om hem te bedanken. Nu loopt hij naar de bar en grijpt de microfoon.

“Dames en heren, twee leden van uw vereniging zijn hier verderop naar binnen gegaan. Ze hebben daar een verrassing voor u, en het moet u niet verbazen als het iets te eten is. Dan gaan wij hier weer verder met echte poëzie.” Hij is zelf verbaasd over de uitwerking van zijn woorden. De zaak stroomt leeg en het laatste bestuurslid zegt nog: “Het is bizar, we hadden nou juist bij u afgesproken vanwege de poëzie.” Willem zegt niets. “Ze rijmen toch allemaal, onze carnavalskrakers?”

  • Share/Bookmark
Gewinkt op dinsdag, december 29th, 2009 under Uncategorized.

hoe vond je deze?